Menu
 Sluiten
Home Archief Geschiedenis Links Contact Intranet
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt


Mededelingen


Reünie 2019,
31 augustus 10.00-16.00 uur
Nationaal Militair Museum?

Beste Ferimussers,

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat de eerste kanonniers en soldaten van de batterij in Langemannshof neerstreken. Na een relatief korte inwerkingsperiode zijn zij bij verreweg de beste pantser-luchtdoelartilleriebatterij geweest van het 1ste Nederlandse legerkorps. Dat de batterij niet alleen uitblonk als militaire eenheid, maar ook werd gekenmerkt door een buitengewoon gevoel van saamhorigheid. Onze website “41 Paluabatterij” is daar met zijn meer dan 250 volgers een treffend voorbeeld van. En de lijst groeit nog steeds!

Veel reünies heeft de batterij eigenlijk niet kunnen vieren. De laatste was in 2015 en trok toch nog ongeveer honderd oud Feri-mussers. Maar omdat het jaar 2019 een bijzonder jaar is, veertig jaar na de oprichting, heb ik het plan bedacht om te inventariseren of er dit jaar een behoefte is om nog één keer samen te komen. Want om maar in het wilde weg een reünie te gaan organiseren is niet de slimste manier van optreden. Daarom dit schrijven aan jullie.

Ons doel is om ten minste honderd Ferimussers bij elkaar te krijgen. Bij een lagere opkomst zullen we moeten accepteren dat er kennelijk onvoldoende interesse bestaat voor een reünie. Ik kan me dat nauwelijks voorstellen gelet op de nog steeds groeiende belangstelling voor onze website.

De kernvraag is: Is er interesse om op zaterdag 31 augustus nog een keer bij elkaar te komen?
Het globale plan is om de reünie te houden van 10.00-17.00 uur in/bij het Nationale Militaire Museum in Soest: https://www.nmm.nl/ . Er is daar gelegenheid om divers materiaal te bekijken o.a. een L4/5, 40L70, M55 en een PRTL en er zijn diverse vliegtuigen te bewonderen. Er zijn er faciliteiten om gezellig onder elkaar bij te praten en natuurlijk kunnen we daar ook lunchen en een hapje en een drankje gebruiken.

Wij willen de interesse peilen door jullie te vragen om een kort e-mail berichtje (deelname en aantal deelnemers) te sturen naar het adres van de beheerder van onze website; Arnold Fickweiler die dan een inventarisatie zal maken om de interesse te peilen.e-mailadres: arnold.fickweiler@gmail.com

In verband met de planning en de reserveringen moeten de reacties voor deelname voor zondag 28 april 23.59 uur. binnen zijn.

De eerste week van mei laten we weten of de deelname voldoende was en of de reünie door zal kunnen gaan.


Omdat ik zelf op iets verder dan een steenworp afstand van Nederland woon, heb ik de hulp ingeroepen en gekregen van Henri ter Beek die als coördinator van het reünie-comité zal optreden.

Groeten, Victor Remouchamps


logo 41Paluabt
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt

©2024 - HF51 Webdesign