Menu
 Sluiten
Home Archief Geschiedenis Links Contact Intranet
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt


Introductie


Wanneer een mens wat ouder wordt komt er een moment waarop hij of zij wil terug kijken naar- hopelijk- de leukste momenten uit zijn of haar leven. Of uit zijn of haar loopbaan.
Voor mij persoonlijk was de periode, waar ik het voorrecht had 41 Pantserluabatterij te mogen commanderen, een van die periodes. Wat me het meest aangetrokken heeft was, naast de professionaliteit, het enthousiasme van het personeel. Maar ook het idee dat werken bij de 41 Pantserluabatterij iets bijzonders was. Er waren natuurlijk meerdere pantserluabatterijen in Nederland maar bij geen van die eenheden was de samenhang en de kameraadschap zo groot als bij die eenheid in Langemannshof. Het idee dat de batterij ‘anders’ was dan haar Nederlandse tegenvoeters werd door vrijwel iedereen erkend. Soms, en meestal ten onrechte werd de kwalificatie ‘anders’ vervangen door ‘beter’. Wat als een paal boven water staat is dat vrijwel ieder personeelslid van de 41st Pantserluabatterij met plezier heeft gediend in Langemannshof en later tijdens de opheffing in Hohne.

Ik heb zo links en rechts wat navraag gedaan of er behoefte was aan nóg een website waarbij verhalen, anekdotes, foto’s en ander beeldmateriaal konden worden aangeboden. Er bestaat immers al een website van het Korps Luchtdoelartillerie. Het gevoel van saamhorigheid dat altijd kenmerkend is geweest voor ‘Ferie-Mussers’ bestaat blijkbaar nog steeds en ik kreeg van vrijwel alle kanten; officieren, onderofficieren en manschappen een zelfde, meestal positief antwoord.

Om dat gevoel voor saamhorigheid te onderstrepen vormen de mensen die daadwerkelijk bij de batterij of in een van de direct steunende eenheden hebben gediend categorie 1. Deze mensen kunnen, nadat ze ingelogd zijn, niet alleen alle inzendingen lezen maar tevens verhalen en foto’s inbrengen. De website is ook toegankelijk voor familieleden van oud-personeelsleden. Deze vormen een aparte categorie, de categorie 2, waar ze hun persoonlijke ervaringen die niet direct de militaire aspecten van het leven van ‘Feri-Mussers’ betreffen, maar betrekking hebben op verhalen die zich buiten de kazernepoort hebben afgespeeld, kwijt kunnen. Uiteraard kunnen ze hier hun foto’s en verhalen kwijt. Verder resteert de categorie 3. Mensen die geïnteresseerd zijn in wat er bij de oud-personeelsleden van onze batterij leeft, kunnen, nadat ze ingelogd zijn, alle verhalen lezen en foto’s bekijken, maar kunnen geen bijdragen leveren.

Ieder personeelslid van de batterij heeft natuurlijk na zijn plaatsing in Langemannshof een verdere carrière gevolgd. Het zou aardig zijn om te zien wat er zoal met al die kameraden is gebeurd. Een korte CV zou aardig zijn om bij een eerste introductie wat over jezelf te vertellen.

De site zal worden beheerd door Arnold Fickweiler die jullie de spelregels zal uitleggen hoe materiaal kan worden aangeboden en verspreid. De site is als ontwerp een eerste aanzet en zal ongetwijfeld worden verbeterd een aangevuld. Iedereen heeft zijn eigen ‘netwerk’. Loop dit eens door en kijk of je meer kameraden kunt ontdekken die het leuk zouden vinden om op de site te reageren, of nog beter bijdragen te leveren. Maar je zult ergens mee moeten beginnen.

Ik wens jullie veel plezier en kijk met spanning naar jullie bijdragen uit.

Victor A.C. Remouchamps
Luitenant-kolonel der Artillerie (rtd)
C-41 Pantserluchtdoelartillerie batterij 1986-1989
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt
logo 41Paluabt

©2022 - HF51 Webdesign